Tuesday, April 20, 2004

LAB | Pavilion for Adolf Loos's Möller House




The second semester comes to its end and so does the second year in the Architecture School. In this year's Projects class I did a proposal for a Pavilion for visitors in architects Adolf Loos's Möller House.

Memory 
From the start the pavilion is thought not only as an extension to the house for the people who visit the it, but a versatile meeting point for anyone, to organize exhibitions, meet ing up with people and much more. The backyard of the house is a nice space for that. 
The proposed pavilion is basically a prefabricated metallic arch that is seven meters high in its upper part and crosses the garden behind the house from one side to the other, covering the 98 square meters of it and transforming the green space in a polyvalent space. The textile roof that covers the structure can be folded, opening the space to the rest of the garden. On sunny days everything is opened and textile walls are used as projection screens. 
All the furniture and systems needed are provided by four blocks that keep everything inside them. Their interiors expands throughout the pavilion when needed. Chairs for example are kept in these blocks and visitors can take them and put them back when they don't need them anymore.